Seznam herců a režisérů

Rebecca Zlotowski

Herečka / Režisérka
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Rebecca Zlotowski
  • Datum narození: 21, dub 1980
  • Země: Paříž, Francie
Social:

Životopis

Pochází z polsko-marocké rodiny. Její otec Michel Zlotowski je anglicko-francouzský tlumočník, její marocká matka vyučuje španělštinu. Bývalá studentka prestižní Ecole Normale Supérieure, Rebecca Zlotowski získala kvalifikaci pro výuku francouzské moderní literatury v roce 2003. V roce 2007 absolvovala La Fémis v sekci scenáristiky.

Kariéra

Její první celovečerní film, Drahá Prudence, je její absolventský projekt na La Fémis, napsaný pod vedením jejího mentora Lodge Kerrigana. Byl představen v soutěži na 49. týdnu kritiky a v lednu 2011 získal cenu Louise Delluca za nejlepší první film a také cenu francouzské unie kritiků za nejlepší první film. Léa Seydoux byla nominována na cenu César za nejslibnější herečku.

V roce 2013 Zlotowski režírovala Grand Central s Léou Seydoux a Taharem Rahimem, který měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes 2013 v sekci Un Certain Regard.

V roce 2016 byl uveden film Planetarium s Natalie Portman a Lily-Rose Depp v rolích sester. Film byl promítán mimo soutěž na 73. mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách.

V červnu 2018 byla Zlotowski pozvána, aby se stala členkou Akademie filmových umění a věd.

Čtvrtý film Zlotowski, Bezstarostná dívka, měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes 2019 v sekci Directors' Fortnight, kde získal cenu SACD za nejlepší francouzsky mluvený film.

Ve stejném roce měl na Canal+ premiéru seriál Les Sauvages, který spolu s Sabri Louatahem, autorem románu, podle kterého byl seriál natočen, spoluvytvořila. Zlotowski režírovala všechny epizody seriálu. Seriál získal hlavní cenu francouzské unie kritiků.

V roce 2022 byl její pátý film, Děti těch druhých, s Virginie Efira, Roschdym Zemem a Chiarou Mastroianni, představen v soutěži na 79. Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách.

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search