Seznam herců a režisérů

Noah Hathaway

Herec
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Noah Hathaway
  • Datum narození: 13, lis 1971
  • Země: Los Angeles, California, USA
Social:

Životopis

Noah Leslie Hathaway (*13. listopadu 1971) je americký herec a bývalá teen idol. Je nejlépe známý svou rolí Atreye ve filmu z roku 1984 Nekonečný příběh a jako Boxey v původní televizní sérii Battlestar Galactica.

Kariéra

Raná kariéra

Hathaway se narodil v Los Angeles, Kalifornii. Ve třech letech začal vystupovat v reklamách a později hrál v několika televizních filmech a seriálech, včetně epizody s názvem Designated Hitter v seriálu Rodinná pouta. Ve věku šesti let se objevil v Battlestar Galactica jako Boxey, za což získal nominaci na první cenu Young Artist Awards.

Nekonečný příběh

V roce 1984 byl obsazen do role Atreye ve filmu Nekonečný příběh. Získal tím svou druhou nominaci na cenu Young Artist Awards a vyhrál cenu za nejlepšího mladšího herce na Saturn Awards.

Pro roli Atreye prováděl vlastní kaskadérské kousky, což vedlo i k několika zraněním.

Pozdější role

V roce 1986 hrál Hathaway v Troll jako Harry Potter Jr. a v televizním filmu Casebusters jako Jamie. K herectví se nevrátil až do roku 1994, ve filmu To Die, to Sleep, ve své první dospělé roli. Po druhé přestávce se Hathaway vrátil v roce 2011 ve filmech Mondo Holocausto! jako Ruggero Margheriti a Sushi Girl jako Fish.

V roce 2016 Hathaway znovu ztvárnil svou roli z Nekonečného příběhu pro reklamu Spotify oslavující 80. léta.

Osobní život

Hathaway navštěvoval školu na Lycee Français de Los Angeles. Věnoval se tanečnímu výuce, kde učil pokročilý jazz a street dance, dokud ho zranění v roce 1989 ve věku osmnácti let nenutilo přestat. Hathaway byl také vyškolen v bojových uměních, kde získal černé pásy v Tang Soo Do a Shotokan Karate, závodil jako Muay Thai boxer a učil se americkému Kenpo od Dr. Jerryho Ericksona. Hathaway trávil část svého času na závodním okruhu Willow Springs Raceway v Rosamond, Kalifornie, kde soutěžil v závodech na motocyklech supersport a navrhoval a jezdil na "chopper" motocyklech.

Tuto osobnost můžete vidět v letních kinech ve filmech

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search