Seznam herců a režisérů

Kiti Mánver

Herečka
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Kiti Mánver
  • Datum narození: 11, kvě 1953
  • Země: Antequera, Málaga, Andalusia, Španělsko
Social:

Životopis

María Isabel Ana Mantecón Vernalte, známá uměleckým jménem Kiti Mánver nebo Kity Mánver, je španělská herečka. Její filmová kariéra zahrnuje filmy režírované Pedrem Almodóvarem, José Luisem Garcim a Álexem de la Iglesií. Má také rozsáhlou historii v televizních a divadelních produkcích.

Do svých třinácti let žila v Malaze, kde se narodila, poté se její rodina přestěhovala do Madridu. Navzdory tomu udržuje spojení s Andalusií kvůli své lásce k venkovské činnosti, která ji uklidňuje. S prací v kinematografii začala ve svých sedmnácti letech a ačkoli ztvárnila první nahotu v španělském divadle, jako feministka se staví proti odhalování.

Spolupracovala s režiséry jako Manuel Gutiérrez Aragón, Pedro Almodóvar, Manuel Gómez Pereira, Gerardo Vera, José Luis García Sánchez, Álvaro Fernández Armero, Álex de la Iglesia a José Luis Garci. Byla "dívkou Almodóvara" v kultovním filmu "Ženy na pokraji nervového zhroucení", který režíroval Almodóvar v roce 1988.

V roce 1991 získala cenu Goya za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli za film "Todo por la pasta" od Enriqua Urbizu, kde hrála vedle další málageñské herečky Marie Barranco.

V roce 2014 obdržela Ceres Award za svou roli v divadelní hře "Las heridas del viento" Juana Carlose Rubia.

V roce 2017 hrála hlavní roli v divadelní hře "Las heridas del viento" Juana Carlose Rubia, která byla představena v Londýně jako součást Festivalu španělského divadla v Londýně (Festelón).

Poskytla svůj hlas pro dokument, který se vysílá v Centru interpretace Dolmenes de Antequera, který je světovým dědictvím nacházejícím se v jejím rodišti, Antequerě. Je členkou Akademie kinematografie v Andalusii.

Tuto osobnost můžete vidět v letních kinech ve filmech

Trailery k těmto filmům

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search