Seznam herců a režisérů

Oskar Hes

Herec
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Oskar Hes
  • Datum narození: 26, pro 1998
  • Země: Praha, Česká republika
Social:

Životopis

Je synem známého tanečníka a choreografa Richarda Hese (1963-2014) a možná proto se od dětství věnuje tanci a pohybu obecně (hiphop, street-dance, moderní tanec, klasika, folklor…). Od dětství vystupoval na jevišti v muzikálech (Carmen, Polská krev, Golem). Muzikálové herectví studoval nejprve na hudebně-dramatickém oddělení konzervatoře a potom na VOŠH (Vyšší odborná škola herecká) v Praze, kde absolvoval v roce 2020. Po studiích zahájil profesionální hereckou kariéru na scéně Švandova divadla.

Před kamerou se poprvé představil v roce 2016 v roli kluka z pasťáku Filipa Paskowskeho v oceňovaném televizním seriálu produkce HBO Pustina. Zahrál si pak i v dalších seriálech a také Petra Šlachtu v televizním filmu Dukla 61 (2018), Jurije Moravce ve válečném dramatu Anatomie zrady (2020) nebo Gustava Vacka v životopisné minisérii Božena (2021). Na stříbrném plátně se objevil ve snímcích Bábovky (2020), Zátopek (2021) nebo ve snímku Po čem muži touží 2 (2022).

Mezi jeho oblíbené aktivity patří: tanec, zpěv, sport všeho druhu, posilování s vlastní vahou, hraní videoher, poslouchání hudby všech žánrů a dlouhé procházky.

Tuto osobnost můžete vidět v letních kinech ve filmech

Trailery k těmto filmům

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search