Seznam herců a režisérů

Cal Brunker

Herec / Režisér
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Cal Brunker
  • Datum narození: 16, lis 1978
  • Země: Montréal, Kanada
Social:

Životopis

Kanadský režisér, scenárista a animátor, známý pro svou práci na animovaných filmech a sériích. Jeho kariéra se rozprostírá přes dvě desetiletí, během nichž vytvořil několik úspěšných animovaných projektů.

Raný život a vzdělání

Od útlého věku projevoval zájem o animaci a filmy, což ho vedlo k tomu, aby se věnoval studiu v tomto oboru. V roce 2001 absolvoval Sheridan College v Oakville, což je jedna z nejuznávanějších škol v oblasti animace. Během studií se zaměřoval na tradiční i počítačovou animaci.

Kariéra

Cal Brunker zahájil svou kariéru v animaci prací na několika projektech jako animátor a storyboardista. Brzy si získal pověst talentovaného tvůrce, což vedlo k jeho zapojení do větších projektů.

2000–2010: Začátky v animaci

V této dekádě pracoval na mnoha animovaných seriálech a filmech jako storyboardista a animátor. Mezi jeho rané práce patří účast na seriálech jako "The Nut Job", kde si osvojil různé techniky a dovednosti, které později uplatnil ve své režisérské práci.

2010–2018: Režijní debuty

Jeho režijní debut přišel v roce 2013 s filmem "Útěk z planety Země". Film byl dobře přijat díky své zábavné a přístupné povaze, což Brunkera etablovalo jako talentovaného režiséra v oblasti rodinné animace.

Následně režíroval i snímek "Velká oříšková loupež 2", který rovněž zaznamenal úspěch u diváků a ukázal jeho schopnost vytvářet poutavé a zábavné příběhy pro mladší publikum.

2019–současnost: Vrchol kariéry

Jedním z jeho největších úspěchů je "Tlapková patrola ve filmu". Tento snímek se stal velkým hitem a podpořil celosvětový fenomén seriálu "Tlapková patrola". V roce 2023 Brunker pokračoval v úspěšném pokračování pod názvem "Tlapková patrola ve velkofilmu".

Osobní život

Je znám svou vášní pro animaci a své rodině přikládá velký význam. Často zdůrazňuje, jak ho osobní život inspiruje v jeho kreativní práci, zvláště při tvorbě filmů, které oslovují rodiny a děti.

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search