Seznam herců a režisérů

Will Gluck

Režisér
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Will Gluck
  • Datum narození: 07, lis 1978
  • Země: New York City, New York, USA
Social:

Životopis

Narodil se v New Yorku do rodiny s výrazným uměleckým zázemím. Jeho otec je akademik a bývalý editor, zatímco jeho matka, Carol Sumkin, je producentkou. Jeho vzdělání zahrnuje Cornell University, kde se věnoval studiu komunikačních oborů. Po absolvování se přestěhoval do Los Angeles, aby se věnoval své vášni pro psaní a režii.

Je známý pro své svěží a vtipné komedie, které oslovují široké publikum a přinášejí nové pohledy na známá témata.

Jeho první celovečerní film Loudilové (2009), si získal pozornost díky svému humoru a odlehčenému přístupu k teen komediím. Následoval snímek Panna nebo orel (2010), který byl kriticky a komerčně úspěšný, katapultoval Emmu Stone do hlavní role a zajistil Gluckovi renomé jako talentovaného režiséra a tvůrce komedií.

Rok poté přišla romantická komedie Kamarád taky rád v hlavní roli s Justinem Timberlakem a Milou Kunis o dvou přátelích, kteří se rozhodnou přidat do svého vztahu sex, aniž by chtěli závazky. Film se setkal s úspěchem a potvrdil Gluckovu schopnost vytvořit chytlavé a komerčně úspěšné romantické komedie.

Následovala moderní adaptace klasického muzikálu o sirotkovi Annie (2014), která nachází nový domov a štěstí a v roce 2018 zaznamenal velký úspěch snímkem Králíček Petr, adaptaci klasického příběhu Beatrix Potter o zlobivém králíkovi, který si užívá dobrodružství na venkově.

O několik let později se úspěch Will Gluck snažil zopakovat v pokračování příběhu pod názvem Králíček Petr bere do zaječích (2021), ve kterém se již známá parta přátel vydává na na další dobrodružství a které potvrdilo oblibu postavy a zajistilo další úspěch v rodinném žánru.

V roce 2024 se pustil do režie očekávaného snímku S tebou nikdy, který přináší moderní pohled na romantiku a vztahy. Jde o romantickou komedii o lidech, kteří se potkají na svatbě a prožívají různé milostné komplikace.

Žije se svou rodinou v Los Angeles. Je známý svou pracovitostí a vášní pro filmovou tvorbu. Mimo filmovou tvorbu je aktivní v charitativních organizacích, které se zaměřují na vzdělávání a podporu umění. Rád se věnuje psaní a tráví čas s rodinou.

Will Gluck je uznávaným režisérem a scenáristou, který přinesl svěží a zábavné filmy, které si získaly srdce diváků po celém světě. Jeho schopnost kombinovat humor s poutavými příběhy a zajímavými postavami ho řadí mezi přední tvůrce současného filmového průmyslu. S každým novým projektem potvrzuje svůj talent a neustále hledá nové způsoby, jak pobavit a inspirovat publikum.

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search