Seznam herců a režisérů

Dan Pánek

Herec / Režisér
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Dan Pánek
  • Datum narození: 21, led 1988
  • Země: Praha, Československo
Social:

Životopis

Režisér Dan Pánek, který se nezdráhá objevit i před kamerou, debutoval celovečerním thrillerem Taxi 121, inspirovaným vraždami pražských drožkařů v roce 2014.

Spoluzaložil nezávislou amatérskou filmovou skupinu Big Heads Films, která produkuje krátké i delší snímky již od roku 2005. V té době se Dan Pánek věnoval ochotnickému divadlu. Posléze sice dal přednost režii, ale herectví zůstalo jeho koníčkem. S Annou Stropnickou si zahrál v sedmiminutovém filmu Status-Online (2010).

Pracoval na internetových reklamách pro sociální síť a seznamku Leyter.com. V rámci projektu 48 hour film projectu Prague Dan Pánek natočil krátký fiktivní dokument Černý Petr (2012) o osobě zodpovědné za metylalkoholovou aféru s Hanou Vagnerovou v hlavní roli, který se probojoval mezi nejlepší snímky soutěže.

Po studentských filmech, jako je mj. romantické drama Chameleon (2013), v němž mu hráli Martin Kraus či Dušan Sitek, celovečerním režijním debutem Dana Pánka byl thriller Taxi 121 (2016), snímek inspirovaným skutečnými událostmi z roku 2014, kdy vrah oddělal tři pražské taxikáře. Hlavních úloh se zhostili Filip Tomsa, Roman Vojtek a Lenka Zahradnická.

Dalšími režijním a scenáristickými počiny Dana Pánka se staly thriller Show (2022) a poté rodinný snímek Děti Nagana (2023).

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search