Seznam herců a režisérů

Petr Větrovský

Režisér
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Petr Větrovský
  • Datum narození: 15, srp 1985
  • Země: Příbram, Československo
Social:

Životopis

Bývalý generální ředitel klubu 1. FK Příbram a promotér agentury VDN Promo.

Studia a dřívější zaměstnání

Po základní škole v Dobříši nastoupil na Střední průmyslovou školu v Příbrami, kde studoval obor s názvem Slaboproud a elektrotechnika – technika počítačů. Po maturitě ve škole zůstal a pokračoval studiem oboru Počítačová podpora v řízení podniku. Jelikož toto studium neumožňovalo dálkovou formu a Větrovský si chtěl vydělávat, musel po měsíci skončit a nastoupil do firmy zabývající se železem. Po třech měsících mu bylo nabídnuto místo v příbramském autosalonu, kde se vypracoval až na vedoucího celé pobočky.

Rodinný život

V roce 2009 se Větrovský oženil s Libuší Mlejnkovou, a v roce 2012 se páru narodil syn Petr. Manželství trvalo sedm let. V prosinci roku 2016 se manželství rozpadlo, a od té doby žije bývalý fotbalový manažer s Jitkou Doubravovou, která též pracuje pro klub 1.FK Příbram. Jim se 28. listopadu 2017 narodila dcera Natálie.

Fotbal

Už v době, kdy pracoval v automobilce, dělal ve fotbalovém klubu s dřívějším názvem „Marila“ asistenta trenéra mládežnických družstev.

Do vedení klubu se dostal poté, co se seznámil s majitelem klubu Jaroslavem Starkou. Nabídl mu místo marketingového ředitele klubu. Větrovský v lednu 2008 nabídku přijal, a začal se fotbalu věnovat naplno. V té době byl klub ve 2. lize, a v létě se hned dostal do ligy první. Ze začátku se staral o marketingové akce (poločasové soutěže, reklamy aj.). Následně začal shánět partnery.

Na jaře v roce 2011 Jaroslav Starka vážně onemocněl a Větrovský měl na starost celé fungování klubu. V té době se bojovalo o záchranu v 1. lize. Větrovský sehnal sponzory, čímž zvládl udržet finanční stabilitu klubu a klub se pod jeho vedením udržel v české nejvyšší fotbalové soutěži. V současné době Větrovský navštěvuje fotbalový klub pouze jako fanoušek.

Politika

V současné době Větrovský není členem žádné politické strany.

V roce 2008 vstoupil Petr Větrovský do ČSSD. V letech 2010–2018 byl zastupitelem města Příbram.

Podzim 2018 byl také zároveň velký zvratem v jeho politické kariéře. Příbramské ČSSD, kde byl Větrovský lídrem, neobsadilo ani jeden mandát v místním zastupitelstvu. Tím se začal Větrovský stahovat z politiky a je s ní spojován už jen minimálně.

Kulturní akce

Po éře ve fotbale se vydal v roce 2015, kdy se svou tehdy ještě kolegyní Jitkou Doubravovou zorganizovali první koncert Karla Gotta v Příbrami. Pro velký úspěch koncertu se rozhodli v tomto odvětví pokračovat, a založili si k tomu firmu VDN promo. V roce 2017 hlavně díky organizaci posledního turné Marty Kubišové se agentury dostala do povědomí celého showbusinessu i novinářů.

V roce 2018 si VDN promo vzalo na starost organizaci prestižního koncertu 100 let od založení Československého státu v Obecním domě. Po sérii dalších menších koncertů přišel vrchol 1. listopadu, kdy do Čech Větrovský přivezl legendárního boxera Mika Tysona. Ten vyprávěl v klubu SaSaZu svůj životní příběh a fotil se s návštěvníky. 20. června 2019 připravilo VDN promo v SaSaZu akci pro další hvězdu světového boxu, Tysona Furyho.

Dalšími světovými jmény, které Petr Větrovský přivezl do Čech jsou Nazareth, Alphaville nebo zpěvačka Sandra.

V září 2019, 30 let od revoluce, vydala agentura VDN Promo pod režií Petra Větrovského velmi úspěšný videoklip k písni Modliba pro Martu, jež se stala symbolem revoluce v roce 1989.

Na červen 2020 byla naplánována Noc s legendou (tak se jmenuje nový brand akcí), s Jaromírem Jágrem. Kvůli koronaviru se akce uskuteční pravděpodobně na podzim. Jedná se tak o první velkou spolupráci s českým legendárním hokejistou Jaromírem Jágrem. Dvoji Větrovský – Jágr se stala velkými kamarády. Nezapomenutelné jsou jejich instagramové streamy, kde Větrovský coby v roli moderátora vyzpovídává Jaromíra Jágra.

Režisér

Všechny koncerty a akce Větrovský i sám o sobě režíruje a stará se o kompletní dramaturgii.

Velmi populární se stal Větrovský nejen v České republice, ale i v sousedním Slovensku díky dokumentárnímu snímku Attila. Větrovský stojí za scénářem i režií. Dokument je o slavném slovenském MMA zápasníkovi Attilovi Véghovi, který porazil v zápasu století svého českého soka Karlose Terminátora Vémolu. Dokument pojednává o Attilově dětství, angažmá v Bellátoru, KSW, M1 Global, až po současnost, kdy je perfektně zmapovaná celá příprava na zápas století. Dokument v kinech navštívilo přes 50 tisíc diváků.

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search