Seznam herců a režisérů

Damián Szifrón

Režisér
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Damián Szifrón
  • Datum narození: 09, čvc 1975
  • Země: Ramos Mejía, La Matanza, Gran Buenos Aires, Argentina
Social:

Životopis

Narodil se 9. 7. 1975 v Ramos Mejía v provincii Buenos Aires v Argentině. Studoval mediální studia na střední škole ORT, kde studoval filmovou teorii u Ángela Faretty, slavného filmového kritika z časopisu Fierro. Absolvoval filmová studia na Universidad del Cine v Buenos Aires.

V letech 2002 až 2003 produkoval, psal a režíroval dvě řady oceňovaného seriálu Los Simuladores, který zaznamenal rekordní sledovanost v kategorii fikce. Mezinárodní práva k pořadu získala společnost Sony International, která jeho verze uvedla v Mexiku, Chile, Rusku a Španělsku.

V roce 2003 představil svůj první snímek Fondo del mar na mezinárodním festivalu v Mar del Plata. Tato černá komedie vyhrála cenu Silver Ombú za nejlepší latinskoamerický snímek a cenu FIPRESCI, a dále získala zvláštní uznání poroty na festivalu v San Sebastian, cenu kritiků na Filmovém festivalu latinskoamerických filmů v Toulouse, cenu za nejlepší scénář na Mezinárodním filmovém festivalu v Brazílii a cenu za nejlepší debut na Festivalu latinskoamerických filmů v Lleidě. V roce 2005 napsal a režíroval film Tiempo de Valientes, policejní komedii, kterou opěvovali kritikové a která se stala diváckým hitem jak v Argentině, tak ve Španělsku, a posbírala několik domácích i mezinárodních cen. V roce 2006 napsal a režíroval televizní seriál Hermanos & Detectives (Bratři a detektivové). Jeho verze dosud byly uvedeny ve Španělsku, Mexiku, Chile, Itálii, Turecku a Rusku.

V roce 2008 založil produkční společnost Big Bang, která vyvíjí náměty, formáty a scénáře pro filmové a televizní projekty. Po Divokých historkách Szifron hodlá natočit milostný příběh La pareja perfecta, ambiciózní sci-fi příběh El extranjero a western natočený v anglickém znění Little Bee.

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search