Seznam herců a režisérů

Petra Bučková

Herečka
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Petra Bučková
  • Datum narození: 26, říj 1978
  • Země: Brno, Československo
Social:

Životopis

Herečka s vášní pro nekonvenční postavy mate tělem i věkem – čtyřicetiletá femme fatale má v těle duši pětiletého kluka.

Toto „československé dítě se slovensko-maďarskými kořeny” vyrostlo v Táboře v době převratných společenských a politických změn. Nyní žije v Praze.

V sedmnácti odešla z domu, pracovala v kanceláři a udělala státnice z francouzštiny. Na JAMU ji vzali napoprvé a po absolutoriu prošla několika angažmá od Bezručů přes Hadivadlo až k nynější mateřské scéně Divadla Na zábradlí. Mezi její současné role patří Marianne (I. Bergman: Persony, r. Mikulášek).

Zahrála si výrazné role v českých kriminálkách –Vraždy v kruhu, Polda, Specialisté II. a VI., Hlava Medúzy a thrilleru #martyisdead.

Díky své mimořádné jazykové vybavenosti – hovoří a hraje anglicky, německy a francouzsky – účinkovala v seriálech a filmech zahraničních produkcí Carnival Row, Génius, Haunted, Soumrak templářů, Brecht, Das Boot II., Home is here, Alpha code, Orangentage.

Běhá (pro sebe a také charitativní běhy), trénuje s kaskadéry CQB a střelbu, má potápěčský průkaz PADI a zpěvní rozsah f-g2.

Dvanáct let působila jako Zdravotní klaun.

Kvůli svému šarmu, štíhlé postavě a tak trochu chameleonským schopnostem je rovněž občasnou fotomodelkou.

Tuto osobnost můžete vidět v letních kinech ve filmech

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search