Seznam herců a režisérů

Peter Faiman

Režisér
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Peter Faiman
  • Datum narození: 01, led 1944
  • Země: Melbourne, Victoria, Austrálie
Social:

Životopis

Peter Leonard Faiman je australský TV producent a režisér. Má pracovní vztah s Nine Network.

Režíroval/produkoval show Paula Hogana, Grahama a Kennedyho a Dona Lanea. Za službu médiím byl r. 1981 na Queens New Years List jmenován členem Order of Australia.

Účastnil se několika projektů Ruperta Murdocha; ve Velké Británii jako tvůrčí a managementový konzultant pro BSkyB (British Sky Broadcasting Group plc); v USA pro Fox Network produkoval Emmy oceněný program The Reporters (1988 – 1990). Stal se viceprezidentem Fox Circle Productions a později programovým a produkčním prezidentem 20th Century Fox TV v Los Angeles. R. 1994 rozjel v New Yorku TV set FX; byl koordinačním režisérem úvodního a závěrečného ceremoniálu OH v Sydney, spolu s Sydney Olympic Broadcasting Organization (SOBO).

Režíroval jeden z nejznámějších australských filmů Crocodile Dundee (1986) a americkou komedii Dutch (1991); produkoval animovaný Ferngully: The Last Rain Forest (1992).

Po návratu do Austrálie r. 1992 se stal programovým konzultantem Australian Broadcasting Corporation; pracoval např. na Strictly Ballroom (1992, režie Baz Luhrmann), Spicks And Specks (2005 – 2011) a The Pet Show. Pomohl s konceptem Webby oceněného multiplatformového projektu SkillsOne.

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search