Seznam herců a režisérů

Mélanie Laurent

Herečka / Režisérka
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Mélanie Laurent
  • Datum narození: 21, úno 1983
  • Země: Paříž, Francie
Social:

Životopis

Narodila se v Paříži. Její matka byla baletka a její otec dabér (daboval postavu Neda Flanderse ve francouzské verzi seriálu Simpsonovi). Je Židovka aškenázského a sefardského původu. Její děda přežil nacistické deportace. Rodiče její matky byli editoři filmových plakátů. Vyrostla v 9. pařížském okrsku a od dětství se zajímala o umění. Během deseti let (1999–2009) hrála ve dvaceti filmech. Jedním z nich byl snímek Neboj, jsem v pořádku (Je vais bien, ne t'en fais pas) z roku 2006, za které získala cenu César pro nejlepší ženskou hereckou naději. Napsala a režírovala snímek De moins en moins, který byl v roce 2008 nominován na cenu pro nejlepší krátkometrážní film na 61. filmovém festivalu v Cannes.

V roce 2006 získala společně se svým francouzským hereckým kolegou Jeremie Renierem prestižní francouzskou cenou Romy Schneiderové a Jeana Gabina za „nejslibnějšího herce a herečku.“

V roce 2008 režírovala snímek A ses pieds, krátký erotický film, který byl vysílán na francouzském televizním programu Canal+ 25. až 26. října 2008. V roce 2010 na sebe upozornila, když hrála hlavní roli zdravotní sestry Anete po boku francouzské herecké hvězdy Jeana Rena v historickém dramatu o odsunu francouzských židů, tento film se jmenuje Zátah i když byl distribuován také pod názvem Odsun.

Tuto osobnost můžete vidět v letních kinech ve filmech

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search