Seznam herců a režisérů

Dave Bautista

Herec
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Dave Bautista
  • Datum narození: 18, led 1969
  • Země: Washington, District of Columbia, USA
Social:

Životopis

Dave Bautista je americký profesionální wrestlingový zápasník. Narodil se 18. Ledna 1969 v Arlingtonu ve Virginii. Batista si vzal za manželku Angiu s kterou má dvě dcery a jednu z předešlého manželství. Tento 132 kilo těžký a 198 centimetrů vysoký obr žije ve Washingtonu D.C.

V mládí měl Dave těžké astma a vážil tehdy v rozmezí 82-91 kg, což je asi o 45 kilo méně než dnes. Na střední škole se pokoušel dostat do plaveckého týmu. Ale přišel pouze na jeden trénink, protože začínal už v pět hodin ráno. Poté zkusil své štěstí jako hráč amerického fotbalu. Hrával na útočné lajně, blokoval soupeře, nebo chytal přihrávky. Jelikož však jeho otec nebyl zrovna fanda sportů, Dave fotbalu po nějaké době nechal. Sám o sobě tvrdí: "Popravdě, byl jsem dost mizerným hráčem." Po nějakém čase si od fotbalu oddychl a usiloval o to, aby se stal profesionálním kulturistou. Jeho vzory byli například: Lee Haney,Dorian Yates a Shawn Ray. V té době tvrdě trénoval a jedl 11krát denně. Přes den býval v posilovně a v noci dělal vyhazovače v jednom z washingtonských klubů. Na svém vrcholu vážil 168 kg.

Zásadní změna v jeho životě přišla, když se rozhodl pro roli profesionálního wrestlera. Dave měl od jakživa rád bojové umění. V mládí byl velkým fandou Bruce Leeho. Jeho oblíbený snímek je Drak přichází. Nejprve zkusil své štěstí v WWE (World wrestling entertainment). Zde se, ale Bautista nedokázal prosadit a tak odešel do OVW (Ohio Valley Wrestling), kde působil dva roky. Při debutu vážil 154 kg. Zápasil zde mezi léty 2000-2002 pod jménem Kahn, byl zde přezdíván Monstrum a byl neporazitelný. Byl také držitelem OVW Heavyweight titulu a když o něj přišel, jeho kroky směřovaly rovnou do WWE. Debutoval 9.května 2002 pod ringovým jménem Deacon Batista. Stejně jako v OVW, tak i v WWE se z něj začalo stávat neporazitelné monstrum. V lednu 2003 se stal členem Evolution, jehož členové jsou: Randy Orton,Ric Flair a Triple H-Paul Levesque. V roce 2006 si zahostoval v seriálu Smallville, kde si zahrál mimozemšťana jménem Aldar, který vytrhával lidem páteř a sál z nich mozek. A právě rok 2006 pro něj nebyl moc šťastný. V tomto roce si natrhl biceps, což ho vyřadilo z ringu na šest měsíců, a také se rozvedl se svou manželkou.

Bautista získal za svou kariéru pásy jako například World tag team a WWE tag team championship, Word heavyweight championship a WWE championship. V roce 2010 odešel z wrestlingu, aby se mohl věnovat filmovému odvětví. V tomto samém roce natočil snímek s jeho bývalým kolegou Robem Van Damem, Wrong Side oOf Down. Zahrál si v jednom díle seriálu Chuck. V roce 2012 natočil film s Russellem Crowem pod názvem Pěsti ze železa. Mezi Bautistovy oblíbené snímky patří statečné srdce a již zmiňovaný Drak přichází.

Tuto osobnost můžete vidět v letních kinech ve filmech

Trailery k těmto filmům

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search