Seznam herců a režisérů

Joe Russo

Herec / Režisér
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Joe Russo
  • Datum narození: 08, čvc 1971
  • Země: Cleveland, Ohio, USA
Social:

Životopis

Joe Russo je americký filmový a televizní režisér. Na převážné části své práce spolupracuje se svým bratrem Anthonym. Společně také vyhráli cenu Emmy za svou práci na komediálním seriálu Arrested Development.

Oba se narodili v Clevalandu, kde také později chodili na Benedictine High School. Potom odešli na Case Western Reserve University, kde už začali režírovat, psát a produkovat své první filmy. Filmy financovali ze studentských půjček a kreditních karet.

Režijně debutovali v roce 2002 celovečerním snímkem Bombakšeft, který také napsali. V letech 2003–2005 natáčeli epizody seriálu Arrested Development, přičemž za pilotní díl získali cenu Emmy. K jejich další významné režijní a producentské televizní práci patří seriály Carpoolers (2007–2008), Zpátky do školy (2009–2014) a Šťastní až do smrti (2011–2012).

V červenci 2013 bratři dostali příležitost režírovat film Captain America: The Winter Soldier, pokračování o slavné superhrdinovi pro Marvel Studios, které mělo premiéru dne 4. dubna 2014. V lednu 2014 bratři podepsali smlouvu k třetímu Captain America.

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search