Seznam herců a režisérů

Albert Hughes

Herec / Režisér
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Albert Hughes
  • Datum narození: 01, dub 1972
  • Země: Detroit, Michigan, USA
Social:

Životopis

Dvojčata Allen a Albert Hughesovi, se významným způsobem zapsali do dějin zábavního průmyslu, když ve svých dvaceti letech napsali a režírovali snímek Menace II Society, pozoruhodný a realistický pohled na městský život, který měl premiéru na festivalu v Cannes v roce 1993 a vzbudil velký ohlas. S rozpočtem zhruba tři miliony dolarů se Hughesovým podařilo vzít příběh, který vymysleli ve čtrnácti letech, a proměnit ho v celovečerní film, který vydělal zhruba 30 milionů dolarů. Menace II Society byl celou řadu kritiků jmenován jedním z deseti nejlepších snímků toho roku a v roce 1994 obdržel na MTV Movie Awards cenu v kategorii Nejlepší film.

Bratři Hughesovi se narodili v Detroitu v Michiganu a s natáčením filmů začali už ve dvanácti letech. Jejich filmové vzdělání začalo na střední škole, kdy Allen navštěvoval hodiny televizní produkce. Zanedlouho natočili krátký film How to be a Burglar a lidé si jich začali všímat. Jejich další dílo, Uncensored Videos, odvysílala kabelová televize, čímž se dostali do povědomí většího množství diváků. Po střední škole začal Albert studium na filmové škole LACC. Díky svému dalšímu krátkému filmu Menace o vyloupení banky a dalšímu filmu The Drive By si dvojčata upevnila svou pozici inovativních tvůrců a upoutala pozornost producentů celovečerních filmů. Stále ale nebyli schopni nalézt ten pravý projekt, který by je uspokojoval, a proto svůj první celovečerní film Menace II Society natočili zcela nezávisle.

Jejich následný snímek Mrtví prezidenti, jehož scénář napsal úspěšný autor divadelních her Michael Henry Brown a ve kterém si zahráli Larenz Tate, Chris Tucker, Bokeem Woodbine, Seymour Cassel, Martin Sheen, Keith David a N'Bushe Wright, byl příběhem mladíka, kterému se po návratu z Vietnamu zcela rozpadne život. Film debutoval na Newyorském filmovém festivalu v roce 1995. Poté bratři natočili celovečerní dokumentární snímek American Pimp, portrét mužů, zodpovědných za provozování nejstaršího řemesla, který měl premiéru v roce 1999 na festivalu Sundance. V roce 2001 Hughesovi natočili snímek Z pekla, biografický film o Jacku Rozparovači, v němž si zahráli Johnny Depp a Heather Graham a jehož příběh se inspiroval vyšetřováním legendárního vraha a jeho údajného napojení na královskou rodinu.

Jako vedoucí výroby debutovali na televizních obrazovkách seriálem Dotek zla stanice USA Network, pro nějž Allen Hughes také režíroval pilotní díl. V současné době chystají pro stanici HBO seriál Gentleman of Leisure, drama o legendárním pasákovi, který zvažuje, že odejde na odpočinek. Kromě filmové oblasti se Allen a Albert Hughesovi dokázali prosadit také v hudební sféře. Jejich první dva soundtracky, Menace II Society a Mrtví prezidenti, které produkovali, získali platinovou desku. Mezi jejich dřívější projekty patří i videoklipy pro velice úspěšné hudební umělce, například Inner City Blues Marvina Gayea, stejně jako nová verze Walk On By od Isaaca Hayese. Hughesovi jsou také autory dvou upoutávek na téma registrace zbraní s názvy Stray Bullet a These Walls Have No Prejudice, které do této chvíle získaly celkem 44 ocenění včetně čtyř cen Clio Award.

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search