Seznam herců a režisérů

Anna Faris

Herečka
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Anna Faris
  • Datum narození: 29, lis 1976
  • Země: Baltimore, Maryland, USA
Social:

Životopis

Americká herečka známá zejména díky svým komediálním rolím. Objevila se například v sérii filmů Scary Movie, dále ve filmech Ztraceno v překladu (2003), Domácí mazlíček (2008) Moje superbejvalka (2006), Méďa Béďa (2010), Co ty jsi za číslo? (2011), Dávám tomu rok (2013). Od roku 2013 hraje v seriálu Máma.

Narodila se v Baltimoreu v Marylandu instruktorce speciálního vzdělávání Karen Farisové a sociologovi pracujícím na University of Washington Jacku Farisovi. Má bratra Roberta, který je také sociologem a pracuje na University of California. Vyrostla v Edmondsu ve Washingtonu. Rodičejí v její kariéře podporovali. Poprvé profesionálně vystoupila v divadle již v 9 letech. Studovala anglickou literaturu na University of Washington.

První významnější filmové role se dočkala v roce 1999 ve snímku Alej milenců. Prorazit se jí podařilo rolí Cindy Campbellové v hororové parodii Scary Movie. Přírodní blondýnka[6] Anna Faris si kvůli této roli přebarvila vlasy na černo, aby byla více podobná Neve Campbell, jež hrála postavu ve filmu Vřískot, kterou Cindy Campbellová představovala. Tuto roli si herečka ještě čtyřikrát zopakovala.

Další popularitu získala rolí Ericy v seriálu Přátelé, matky, jejíž děti adoptují Chandler a Monica Bingovi v poslední řadě seriálu. Objevila se také v kritiky dobře přijatém snímku Ztraceno v překladu, kde ztvárnila herečku propagující akční filmy.

V roce 2005 si zahrála dvakrát ve filmu s Ryanem Reynoldsem, nejdříve v Hele kámo, kdo tu vaří? a potom v Miluji tě k sežrání. Pozornost širšího publika jí přinesla role ve filmu Zkrocená hora ve stejném roce. V dalším roce se vedle Umy Thurmanové a Lukea Wilsona objevila ve sci-fi komedii Moje superbejvalka.

V roce 2007 se objevila ve snímku Domácí mazlíček, jehož byla také výkonnou producentkou. Za tento film získala nominaci na MTV Movie Awards. Ve stejném roce se objevila jako host v seriálu Vincentův svět, kde hrála sama sebe.

V roce 2009 propůjčila svůj hlas hned dvěma postavám v animovaných filmech, nejdříve reportérce počasí Sam Sparksové ve snímku Zataženo, občas trakaře . Roli Jeanette Miller si zahrála ve filmech Alvin a Chipmunkové 2 a Alvin a Chipmunkové 3.

V roce 2011 získala roli po boku Chrise Evanse Co ty jsi za číslo?. V roce 2012 si zahrála po boku Sacha Baron Cohena ve filmu Diktátor. Se svým manželem Chrisem Prattem si zahrála ve filmu Mládeži nepřístupno. V roce 2013 získala roli ve filmu Dávám tomu rok a znovu si zahrála roli Sam Sparks ve filmu Zataženo, občas trakaře 2. V roce 2013 získala roli Christy v seriálu stanice CBS Máma.

Annasi v roce 2004 vzala Bena Indru, ale zažádala o rozvod v roce 2007. Na začátku roku 2007 potkala herce Chrise Pratta na natáčení filmu Noc je ještě mladá. Dvojice se zasnoubila o dva roky později. 9. července 2009 se vzali na Bali v Indonésii. Syn Jack se jim narodil v srpnu roku 2012.

Tuto osobnost můžete vidět v letních kinech ve filmech

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search