Seznam herců a režisérů

Jim Carrey

Herec
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Jim Carrey
  • Datum narození: 17, led 1962
  • Země: Newmarket, Ontario, Kanada
Social:

Životopis

Zatímco Carrey se snažil získat práci a učinit jméno pro sebe, jeho otec se snažil pomáhat mladému komikovi sestavit scénář a dovezl ho do Toronta, aby debutoval v komediálním klubu Yuk Yuk. Carreyho předstírání bombardovalo a to mu dalo pochybnosti o jeho schopnostech jako profesionální bavič. Finanční boje jeho rodiny znesnadňovaly jejich podporu Carreyovým ambicím.

Nakonec byly finanční problémy rodiny vyřešeny a rodina se přestěhovala do nového domova. S větší domácí stabilitou se Carrey vrátil na scénu s více vylepšeným aktem. Za krátkou dobu šel z noci s otevřeným mikrofonem na pravidelné placené přehlídky a vybudoval si svou pověst v tomto procesu. Recenzent v Toronto hvězdě si uvědomil, že Carrey byl „skutečnou hvězdou, která přichází k životu“. Carrey byl brzy zaznamenán komikem Rodneym Dangerfieldem, který podepsal mladého komika, aby otevřel turné. Dangerfield nakonec přivedl Carrey do Las Vegas. Nicméně, Carrey brzy rozhodl se přestěhovat do Hollywoodu, kde on začal hrát v komediálním obchodě a, v roce 1982, objevil se na televizním stand-up přehlídce An Evening u Improv. Následující rok debutoval o svém aktu na The Tonight Show.

Navzdory rostoucí popularitě jakožto komik Carrey obrátil svou pozornost na filmový a televizní průmyslový sektor a zkoušel být členem obsazení pro sezónu 1980-81 v sobotní noci Live NBC. Carrey nebyl vybrán na pozici, ačkoli se později objevil jako host v show v květnu 1996, lednu 2011 a říjnu 2014. V roce 1984, Carrey byl v krátkotrvající sitcom The Duck Factory.

Od roku 1990 do roku 1994 byl Carrey pravidelným členem komediálního televizního seriálu In Living Color.

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search