Seznam herců a režisérů

Vanda Hybnerová

Herečka / Režisérka
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Vanda Hybnerová
  • Datum narození: 30, zář 1968
  • Země: Praha, Československo
Social:

Životopis

Narodila se v Praze. Vystudovala Střední grafickou školu (obor fotografie) a v roce 1988 byla přijata na pražskou DAMU (obor herectví). Pantomimě se věnovala v představeních svého otce Borise Hybnera v Divadle GAG, které bylo zaměřené na němou grotesku.

Ještě v době studií na DAMU získala angažmá ve smíchovském Divadle Labyrint. Po likvidaci této scény realizovala se svým manželem Sašou Rašilovem vlastní představení pro Divadlo v Řeznické a Divadle Ponec. Dále hostovala ve Vinohradském divadle, v činohře Národního divadla, působila v Divadle Komedie a nyní spolupracuje s Dejvickým divadlem a Stavovským divadlem. Je nositelkou prestižní Ceny Thálie za rok 2005 za roli Catherine ve hře Důkaz (v režii Miroslava Krobota uvedené v Divadle v Řeznické).

Je rovněž populární filmovou (Štěstí /2005/, Taková normální rodinka /2008/, Román pro muže /2010/) a zejména televizní herečkou (seriály výběr: Ordinace v růžové zahradě /2005/, Cirkus Bukowsky /2013/, Přístav /2015/). Často i dabuje, naposledy diváci její hlas slyšeli v loutkovém snímku Malý pán (2015).

Tuto osobnost můžete vidět v letních kinech ve filmech

Trailery k těmto filmům

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search