Seznam herců a režisérů

Anne Fletcher

Herečka / Režisérka
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Anne Fletcher
  • Datum narození: 01, kvě 1966
  • Země: Detroit, Michigan, USA
Social:

Životopis

Anne Fletcher byla v době, kdy se usadila na režisérské křeslo filmu Let's Dance, jednou z nejvyhledávanějších choreografek. Její debutový snímek a jeho následné pokračování vydělaly dohromady po celém světě přes 262 milionů dolarů. Fletcher u filmu Let's Dance 2 zastávala funkci vedoucí výroby, které se ujala i u Let's Dance 3D. V roce 2008 měl premiéru její film 27 šatů s Katherine Heigl, Edem Burnsem a Jamesem Marsdenem. Film, který po světě utržil přes 160 milionů dolarů, ji vynesl do pozice jedné z nejžádanějších současných režisérek.

Jakožto spoluproducentka se podílela na filmu Svatby podle Mary v režii Adama Shankmana.

Fletcher, která se narodila v Detroitu, začala tančit ve 12 letech, ve 13 letech tanec vyučovala a v 15 tančila profesionálně. V osmnácti letech se po dokončení střední školy přestěhovala do Los Angeles, aby zde pokračovala v taneční kariéře. Posléze procestovala celý svět a objevila se v pořadech jako The Tracy Ullman Show, The Smothers Brothers a v minisérii War and Remembrance.

Poté, co s Danem Aykroydem a Tomem Hanksem natočila videoklip pro Dragnet, se začala objevovat i ve filmech. Debutovala ve filmu Maska, po kterém následovali Flinstoneovi, což byly jen první dva z celé řady filmů, na kterých se podílela nejprve jako tanečnice a posléze jako pomocná choreografka Adama Shankmana.

Navrhla choreografii pro dva úspěšné filmy společnosti Disney, Princezna ledu a Ochránce, a jako choreografka se podílela také na filmech 40 let panic, Riskni to s Polly a Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery. Její práci můžeme vidět také ve filmech Trestná lavice, Kašlu na lásku, Hříšné noci a Bravo, girls! V televizi se podílela na seriálech Odpočívej v pokoji, Soudkyně Amy a Buffy, přemožitelka upírů.

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search