Seznam herců a režisérů

Robert Schwentke

Režisér
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Robert Schwentke
  • Datum narození: 15, úno 1968
  • Země: Stuttgart, Německo
Social:

Životopis

Robert Schwentke se narodil roku 1968 ve Stuttgartu v Německu. Nadšení pro film u něj propuklo, když ve sklepě narazil na 8mm kameru svého dědečka. Nejdříve studoval čtyři semestry filosofie a literatury v Tübingen. Později však nastoupil na Columbia College Hollywood v Los Angeles, kde během jeho studií vznikl film Heaven!

Koncem 90 let působil v Německu jako scénárista. Napsal mimo jiné několik dílů německého seriálu Místo činu (Tatort). Svůj první velký film, Tattoo, natočil v roce 2002. Následovala tragikomedie Eierdiebe (2003). Po problémech s financováním svého třetího německého filmu se vrátil do USA, kde studoval American Film Institute. Díky testovacím projekcím jeho thrilleru Tattoo si ho brzo povšimlo studio Disney a pověřilo ho režií snímku Tajemný let s Judií Foster v hlavní roli. V roce 2007 natočil sci-fi film Zakletý v čase s Rachel McAdams a Ericem Banaou, o cestovateli v čase, který v různých obdobích života potkává svou lásku.

Jako další projekt si vybral film inspirovaný stejnojmeným komiksem Red (2010), o vysloužilém agentu CIA, v hlavních rolích s Brucem Willisem, Johnem Malkovichem a Morganem Freemanem.

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search