Seznam herců a režisérů

Sergi López

Herec
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Sergi López
  • Datum narození: 22, pro 1965
  • Země: Vilanova i la Geltrú, Barcelona, Cataluña, Španělsko
Social:

Životopis

Španělský herec Sergi López přišel na svět 22. prosince roku 1965 v Barceloně. Herectví vystudoval v Paříži v Mezinárodní filmové škole a právě Francie byla místem, kde se posléze proslavil jako filmový herec. Zsadním pro něj byla spolupráce s francouzským režisérem Manuelem Poirierem, v jehož filmu La Petite Amie D´Antonio z roku 1992 mladý herec debutoval. Postupně spolu natočili další filmy, z nichž za zmínku stojí snímek La Campagne z roku 1995 nebo Western natočený o dva roky později.

Sergi López ale nezanevřel ani na rodnou zemi. V roce 1998 natočil ve španělské produkci film Lisabon, kde ztvárnil postavu portugalského obchodníka Joaoa, který se zaplete s vdanou bohatou dědičkou Bertou. Na mezinárodním filmovém poli přinesla Sergimu Lópezovi úspěch až role ve filmu talentovaného belgického režiséra Frederica Fonteyena Pornografický vztah z roku 1999, kde se objevil po boku francouzské herečky Nathalie Baye.

V úspěšném tažení potom Sergi López pokračoval natočením snímku Harry to s Vámi myslí dobře, za který získal v roce 2000 Césara a Evropskou filmovou cenu za nejlepší mužský herecký výkon. Do širšího povědomí se potom Sergi Lopez dostal rolí sadistického Kapitána Vidala ve snímku Guillerma del Tora Faunův labyrint odehrávajícího se ve frankistickém Španělsku. O postavě Kapitána Vidala prohlásil, že to pro něj byla nejodpornější role, jakou kdy ztvárnil.

Kromě své rodné katalánštiny se Sergi López domluví anglicky a francouzsky. V současnosti žije se svou přítelkyní a dvěma dětmi.

Tuto osobnost můžete vidět v letních kinech ve filmech

Trailery k těmto filmům

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search