Seznam herců a režisérů

Dean O'Gorman

Herec
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Dean O'Gorman
  • Datum narození: 01, pro 1976
  • Země: Auckland, Nový Zéland
Social:

Životopis

Dean O'Gorman se narodil 1. prosince 1976 v Aucklandu na Novém Zélandu do rodiny s irskými kořeny. Má bratra jménem Brett O'Gorman, který je také hercem. Vystudoval Rangitoto College a v 10 letech získal černý pás v karate.

Dean začínal v malých televizních rolích od útlého mládí - The Rogue Stallion, Raider of the Sout Seas (oba 1990). Dále potom stojí za zmínku seriál Shortland Street (1996). Objevil se v několika epizodních rolích seriálů Hercules (1997 - 1999), Xena (2000), Go Girls (2009), The Cult (2009) a dalších. Ve své domovině je známý pro ztvárnění jedné z hlavních rolí v seriálu The Almighty Johnsons, kde hraje Anderse Johnsona.

Jeho prozatím nejvýznamnější role je postava mladého trpaslíka Filiho z družiny Thorina Pavézy v trilogii Petera Jacksona Hobit. Zvláštností je, že Dean nebyl Jacksonovou první volbou pro Filiho. Tím byl Robert Kazinsky, který ale natáčení opustil už v jeho začátku z rodinných důvodů. Deanovi tato role otevřela cestu k větším filmům a seriálům mimo jeho rodný Nový Zéland.

Tuto osobnost můžete vidět v letních kinech ve filmech

Trailery k těmto filmům

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search