Seznam herců a režisérů

Wash Westmoreland

Herec / Režisér
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Wash Westmoreland
  • Datum narození: 04, bře 1966
  • Země: Leeds, Anglie, Velká Británie
Social:

Životopis

Wash Westmoreland se narodil jako Paul Westmoreland v Anglii 4. března 1966. Jeho otec byl inženýr CEGB a jeho matka pracovala jako recepční v kadeřnictví. Rodiče mu dali jméno "Paul" po jednom z členů skupiny The Beatles ale na škole dostal přezdívku "Wash". Střední školu dokončil s úmyslem věnovat se vědě na univerzitní úrovni, ale krátké působení v náboženském kultu mu změnilo směr a začal studovat společenské vědy. Westmoreland získal vysokoškolské vzdělání v oboru politologie a Dálného východu na University of Newcastle-upon-Tyne a Fukuoka University v Japonsku, kterou absolvoval v roce 1990.

Film Patnáctiletá (2006) získal dvě ceny na Sundance Festivalu (Cenu diváků a Velkou cenu poroty), a také cenu Humanitas Prize a John Cassavetes Spirit Award. V roce 2008 Westmoreland produkoval film Pedro. Se svým manželem Richardem Glatzerem, režíroval film The Last of Robin Hood (2013) v hlavní roli s Kevinem Klinem, Susan Sarandon a Dakotou Fanning.

Manželé natočili, prozatím jejich nejúspěšnější film kariéry Still Alice v hlavní roli s Julianne Moore, Alecem Baldwinem a Kristen Stewart.

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search