Seznam herců a režisérů

Rami Malek

Herec
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Rami Malek
  • Datum narození: 12, kvě 1981
  • Země: Los Angeles, California, USA
Social:

Životopis

Americký herec egyptského původu. Nejvíce se proslavil v životopisném snímku Bohemian Rhapsody o skupině Queen a osobním životě Freddieho Mercuryho, kde stvárnil právě Mercuryho. Dále se také proslavil v seriálu Mr. Robot v roli Elliota Aledrsona.

Život

Malek se narodil v Los Angeles v Kalifornii egyptským rodičům. Jeho rodina patří ke koptským křesťanům. Má identického bratra jménem Sami, Rami je starší o čtyři minuty. Malek navštěvoval Notre Dame High School v Sherman Oaks v Kalifornii. Studoval herectví na Evansvillské univerzitě. V roce 2003 se na této univerzitě stal bakalářem výtvarných umění.

Kariéra

Svou hereckou kariéru zahájil v roce 2004 s hostujícími rolemi v několika televizních seriálech, včetně seriálu Gilmorova děvčata, Over There a Medium, či dabingem pro videohru Halo 2. Pravidelně se také objevoval v seriálu Rodinná válka na TV FOX (2005–2007) a také v seriálu Pacifik na HBO (2010). V roce 2006 debutoval v roli Faraona Ahkmenraha v komedii Noc v muzeu. Tuto roli opakoval v pokračováních Noc v muzeu: Bitva o Smithsonian (2009) a Noc v muzeu: Tajemství hrobky (2014).

Na jaře roku 2007 se objevil na scéně jako „Jamie“ v divadelním představení Keitha Bunina Credeaux Canvas v divadle Elephant v Los Angeles. V roce 2010 se vrátil k televizi. Hrál egyptsko-amerického sebevražedného atentátníka Marcose Al-Zacara v osmé sezoně seriálu Fox 24. Později téhož roku získal ohlas u kritiků za svou roli desátníka Merriell „Snafu“ Sheltona v minisérii Pacifik. Během natáčení The Pacific se Malek setkal s producentem Tomem Hanksem, který byl jeho výkonem překvapený a později jej obsadil jako studenta Steva Dibiasiho v celovečerním filmu Moje krásná učitelka, který měl premiéru v červenci 2011. V srpnu 2010 bylo oznámeno, že Malek byl obsazen jako egyptský upír Benjamin v Twilight Sága: Rozbřesk - 2. část. Malek se také objevil v některých částech filmu Mistr Paula Thomase Andersona (2012).

V roce 2013 se objevil v nezávislých filmech Ain´t Them Bodies Saints. Nahrával také dabing k postavě Josh ze hry Until Dawn (2015). Malek hraje hlavní roli v dramatu Mr. Robot, které mělo premiéru 24. června 2015. Objevil se ve hře Until Dawn (2015), což je horrorová hra vydána pro PS4 dne 25. srpna, kde nadaboval a nahrál jednu z hlavních postav Joshe.

V roce 2018 ztvárnil legendárního, předčasně zesnulého zpěváka Freddieho Mercuryho ve filmu Bohemian Rhapsody, který vypráví o společných letech se skupinou Queen, zejména 1970–1985. Za roli získal cenu Zlatý glóbus a Oscara.

Tuto osobnost můžete vidět v letních kinech ve filmech

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search