Seznam herců a režisérů

Trey Parker

Herec / Režisér
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Trey Parker
  • Datum narození: 19, říj 1969
  • Země: Conifer, Colorado, USA
Social:

Životopis

Mládí

Narodil se v Denveru ve státě Colorado jako syn Sharon Parkerové, pojišťovací makléřky a Randyho Parkera, geologa. I zde, ve jménech jeho rodičů a navíc i starší sestry, lze nálézt spojitost se seriálovou postavou Parkerova alter ega Stana Marshe. V Denveru i vyrůstal a navštěvoval zde Berklee College of Music, odkud později přestoupil na University of Colorado, kde se specializoval na hudbu. Nicméně univerzitu nedokončil. A to i přesto, že mu byl nabídnut čestný titul. Ten však odmítl a řekl, že by přijal pouze "pokud to bylo za astrofyziku."

Kariéra

V roce 1992 vznikl Ježíš vs. Frosty, kde se poprvé objevily i pozdější hvězdy seriálu South Park, čtyři kluci Stan Marsh, Kyle Broflovski, Kenny McKormick a Eric Cartman. Tento počin vznikl ještě v době jeho studií na univerzitě, kde si ho všiml výkonný manažer televizní stanice Fox, Brian Graden. Ten mu a Stoneovi po zhlédnutí Cannibal! The Musical nabídl vytvořit podobnou show s názvem Time Warped, ale s podmínkou, že bude každý týden vycházet nový díl. Po dvou úvodních dílech byl však seriál zrušen.

Poptávka po jejich tvorbě však neutichla a tak vznikly dva nové nápady. Jednak pokračování Ježíš vs. Frosty, krátký film nazvaný Ježíš vs. Santa, a také show o postavě pana Hankeyho, která se později objevila přímo v South Parku. Nakonec se autoři rozhodli pro South Park a nakonec se show objevila i na obrazovkách televizního programu Comedy Central. Na konci roku 2009 měl South Park 13 sérií a v rámci smlouvy budou vznikat nové díly minimálně do roku 2011.

V roce 1997 vytvořil s Matte Stonem velice kontroverzní film Orgasmo a během vydávání druhé série South Parku si i zahráli ve filmu BASEketball. Velmi důležitým rokem pro South Park se stal rok 1999, kdy byl uveden celovečerní film South Park: Peklo na Zemi, který si svou neotřelostí a invenčním humorem okamžitě získal spoustu fanoušků. Byl nominován na Oscara.

Hlasy v South Parku: Eric Cartman, Stan Marsh, Randy Marsh, Grampa Marsh, Clyde Donovan, Pan Garrison, Ned Gerblansky, Dr. Alphonse Mephisto a Kevin, Pan Hankey, Santa Claus, Bůh, Mr. Mackey, Stephen Stotch, Důstojník Barbrady, Paní Choksondik (2000-2002), Timmy, Tuong Lu Kim, Phillip, Ďábel, Paklíč.

Tuto osobnost můžete vidět v letních kinech ve filmech

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search