Seznam herců a režisérů

Michael Patrick King

Herec / Režisér
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Michael Patrick King
  • Datum narození: 14, zář 1954
  • Země: Scranton, Pennsylvania, USA
Social:

Životopis

Michael Patrick King se narodil 14.09.1954 ve Scrantonu, Pennsylvania USA. V roce 1980 se přestěhoval do New Yorku, kde vystudoval stand-up komedii a začal psát hry. Později přesídlil do Los Angeles. Zde začal psát pro televizní stanice CBS, NBC a HBO. Je režisérem, producentem a spisovatelem televizních komediálních seriálů.

Jedním z jeho nejúspěšnějších projektů je scénář a režírování komediálního seriálu Sex ve městě (1998 – 2004). King v roce 2002 dostal za režii tohoto seriálu prestižní cenu Emmy. Spolu se svými kolegy sdílí i cenu Emmy 2001 za produkci na seriálu Sex ve městě. Je také držitelem Zlatého glóbu. Seriál byl natočený v produkci HBO a vychází ze stejnojmenného románu Candace Bushnell. Pojednává o novinářce Carrie Bradshaw a jejích třech kamarádkách, které žijí své životy na Manhattanu.

Vzhledem k velké úspěšnosti seriálu se King ujal i režie filmů : Sex ve městě a Sex ve městě 2. K jeho dalším režijním počinům patří spolurežírování seriálu Comeback. Jako scénárista se uvedl například scénářem k seriálům: Will and Grace, Cybill a Murphy Brown.

Jeho soukromý život není příliš známý. King se snaží své soukromí chránit.

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search