Seznam herců a režisérů

Dick Miller

Herec
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Dick Miller
  • Datum narození: 25, pro 1928
  • Země: Bronx, New York, USA
Social:

Životopis

Richard "Dick" Miller se narodil 25. Prosince 1928 v Bronxu. Dlouhou dobu sloužil v námořnictvu Spojených států a byl oceněn titulem Boxera střední váhy.

padesátých letech se usadil v Los Angeles, kde si ho povšiml režisér a producent zejména béčkových hororů Roger Corman. Poprvé ho obsadil v roce 1955 do svého westernu Apache Woman, což ostatně byl Millerův herecký debut. Corman si ho velmi oblíbil a obsazoval ho prakticky do každého svého filmu. Miller většinou hrál menší a nesympatické role, například prodavače vysavačů ve sci-fi Not of this Earth. Pro některé by mohla být nejnezapomenutelnější jeho role ve filmu z roku 1959, A Bucket of Blood, kde hrál mentálně narušeného umělce a umývače nádobí Waltera Paisleyho, jehož hliněné skulptury vypadaly až podezřele živě. Byla to jeho první hlavní role a Dick si jméno Walter Paisley tak oblíbil, že ho používal i ve svých dalších filmech jako Zóna soumraku a Chopping Mall.

Většina z nás si ho jistě může vybavit v Cormanově černé komedii z 60. roku The Little Shop of Horrors, kde nás Dick mohl dobře pobavit v roli Vursona Fouche, degustátora květin. Miller pracoval v Cormanově produkční společnosti další dvě dekády, dokud ho neoslovil další známý režisér – Joe Dante.

Joe Dante obsadil Dicka do svého debutu Hollywood Boulevard. Podobně, jako dříve Corman, si herce oblíbil a začal ho obsazovat do všech svých filmů. Většinou to byly velmi rychle mluvící až užvaněné role. Můžeme si Millera vybavit jako starostu v hororové klasice Piraňa, prodejce okultních předmětů a knih ve Kvílení vlkodlaků, manažera klubu z 6. dílu Police Squad, ukecaného souseda z Gremlins, popeláře z filmu Lidé z Předměstí a z mnoha dalších Danteho filmů.

Ve filmech jiných režisérů většinou Miller neprolomil, zahrál si jen v několika béčkových hororech a méně známých filmech. Občas se mihl ve známějších filmech jako Terminátor či Pulp Fiction.

Dříve, se svými vlnitými vlasy, licousy, špičatým nosem a tváři přívětivého prodavače aut, ale i dnes je Dick Miller obsazován do malých rolí ve filmech, nebo vystupuje v různých pořadech a rozpoznán svými fanoušky, vzbuzuje stále mohutný potlesk.

Tuto osobnost můžete vidět v letních kinech ve filmech

Trailery k těmto filmům

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search