Seznam herců a režisérů

Oona Chaplin

Herečka
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Oona Chaplin
  • Datum narození: 04, čvn 1986
  • Země: Madrid, Španělsko
Social:

Životopis

Zajímavá, ale zatím nepříliš známá herečka, která se narodila britsko-americké herečce Geraldine Chaplin. Její celé jméno zní Oona Chaplin Castilla a velkou zajímavostí je, že je to vnučka legendárního Charlese Chaplina, a pravnučka amerického dramatika, čtyřnásobného nositele Pulitzerovy ceny, a Nobelovy ceny za literaturu v první polovině minulého století, Eugena O'Neilla.

Oona vyrůstala převážně ve Španělsku, Švýcarsku a na Kubě. Jako malá holka velmi často cestovala právě kvůli herecké kariéře její matky, což jistě přispělo k tomu, že mluví plynně třemi jazyky - španělsky, anglicky a francouzsky. Už v raném věku začala tančit balet, salsu a flamenco. Později byla přijata na prestižní školu Royal Academy of Dramatic Art v Londýně, kterou absolvovala v roce 2007.

I přesto, že Oona pochází z takové herecké a umělecké rodiny, není zatím velmi známá, i když si zahrála v jedné z Bondovek - Quantum of Solace (2008), ale byla to jen malá vedlejší role. Hrála v několika britských filmech a seriálech, taktéž ve dvou španělských filmech po boku své matky Geraldine - Imago Mort (2009) a o rok později to byla komedie ¿Para que Sirva un Oso ?.

Její herecká kariéra se pravděpodobně bude teprve rozvíjet možná i díky úspěšné fantasy sérii Hra o trůny, kde se objevila v druhé sérii jako lady Talisa v roce 2012.

Tuto osobnost můžete vidět v letních kinech ve filmech

Trailery k těmto filmům

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search