Seznam herců a režisérů

John Krasinski

Herec / Režisér
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: John Krasinski
  • Datum narození: 20, říj 1979
  • Země: Newton, Massachusetts, USA
Social:

Životopis

Narodil se v Newtonu v Massachusetts internistovi polského původu Ronaldu Krasinskimu a Mary Clare, rozené Doyle, irského původu. Má dva starší bratry Kevina a Paula a byl vychováván jako římský katolík. Již od dětství se přátelí se svým kolegou ze seriálu Kancl B.J. Novak, chodili společně na stejnou základní i střední školu.

Před nástupem na vysokou školu rok vyučoval angličtinu v Kostarice. Poté pokračoval na Brownově univerzitě, kde studoval divadelní umění. Školu absolvoval v roce 2001.

V listopadu 2008 začal chodit s anglickou herečkou Emily Bluntovou, s níž se v srpnu následujícího roku zasnoubil a v červenci 2010 oženil. Předtím chodil se svou kolegyní ze seriálu Kancl Rashidou Jones.

Kariéra

Po absolvování Brownu se přestěhoval do New Yorku, aby se věnoval herectví. Objevil se v reklamách a televizních pořadech, pracoval rovněž jako číšník. Objevil se ve hře What the Eunuch Saw, kterou napsal a režíroval jeho bývalý spolužák. V roce 2000 působil jako pomocný dramaturg v Late Night with Conan O'Brien.

Před kamerou se poprvé objevil v roce 2000 v malé roli ve snímku Velké trable malého města. Následovaly další malé role v seriálech a ve filmech, ale upozornil na sebe až rolí Jima Halperta v seriálu Kancl, v němž začal účinkovat v roce 2005. V roce 2010 jednu epizodu tohoto seriálu i režíroval. Pro seriál rovněž natočil úvodní záběry města Scrantonu v Pensylvánii.

V roce 2006 byl uveden film Noví gauneři, kde ztvárnil postavu Gideona. V témže roce napsal a režíroval snímek Něco na těch mužích je, jenž byl uveden v roce 2009 na Sundance Film Festivalu. Jedná se o filmovou adaptaci krátkých povídek Davida Fostera Wallace.

Objevil se také v hlavních nebo vedlejších rolích v několika romantických komediích. V roce 2007 hrál ve filmu Kněz je poděs s Mandy Mooreovou a Robinem Williamsem, o rok později ve snímku Tvrdé palice s Georgem Clooneym a Renee Zellwegerovou, v dalším roce ve filmu Všude dobře, proč být doma s Mayou Rudolphovou. V roce 2009 se objevil vedle Meryl Streepové, Aleca Baldwina a Stevea Martina ve filmu Nějak se to komplikuje režisérky Nancy Meyersové.

Tuto osobnost můžete vidět v letních kinech ve filmech

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search